Aktuella tjurfäder

Vi får in för få erbjudanden efter varje enskild aktuell tjurfader. I och för sig inte konstigt med det lilla koantal vi har men vi behöver verkligen få fram olika kalvar att välja efter för att kunna göra nytta med urvalet. Finns bara en så är det ju bara att ta den som finns om den är acceptabel, men nåt egentligt val har ju inte kunnat göras.

Vi testar därför att förlänga tiden för varje tjurfader från 4 till 6 månader, skulle det då komma fram två väldigt intressanta kalvar efter samma tjurfader så kan vi ju ta in två stycken efter samma tjur om den lyckliga situationen uppstår. Åtminstone hoppas vi att det blir fler att välja av.

Näste tjurfader till rakning är 6837 Bamse. En son efter 6759 Bam med 940 Hompen som morfar och 6715 Lage som MMF. Mödernet kommer från Norrbotten och Nils-Martin Arm i Taipale. En besättning som det idag inte finns kvar något av.

Enligt sin avkommebedömning gav 6837 Bamse döttrar som var lättmjölkade och hade bra juverhälsa. Dom hade bra lynne, lätta kalvningar både som far och morfar.

Bamse hade mycket bra kaseiner med Kappa K AB Beta K A2A2 Beta l BB. Så förhoppningarna om bra kaseiner på sin eventuella son är goda. Det som ska tas ad notam är att döttrarna var i minsta laget storleksmässigt. Så använd honom inte på de allra minsta tjurmödrarna.

Tidigare tjurfädrar